Zeci de bolnavi de cancer din Cluj, ținuți în frig pentru a primi tratament VIDEO

Zeci de bolnavi de cancer din Cluj, ținuți în frig pentru a primi tratament VIDEO

Cozi de zeci de metri, în frig și ninsoare,  s-au format, luni dimineață, de la ora 7:00, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.

„Cozi de zeci de metri la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, azi dimineață, de la ora 7! Pacienții cu cancer stau cu orele de dimineață la cozi infernale, în frig pentru a primi tratamentul de care depinde supraviețuirea lor. În plină criză Covid-19, acești bolnavi sunt cei mai expuși infectării. Nu poate fi vorba de distanțare socială aici, ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește crimă colectivă”, a transmis deputatul Emanuel Ungureanu.

Parlamentarul arată că a solicitat în mod repetat Executivului să permită emiterea de rețete online pentru bolnavii de cancer și să valideze serviciile de telemedicină, însă nu a fost luat în seamă.

„Am urlat zile în șir la Guvern să permită emiterea rețetelor online pentru pacienții cu cancer, să desființeze temporar mizeria numită card de sănătate, să valideze consultații telefonice și servicii de telemedicină. Ori nu le pasă, ori sunt incompetenți, mai degrabă ambele”, a mai spus Ungureanu.

„În efortul de a deservi pacienții oncologici care se adresează Institutului, efectuăm triajul epidemiologic, imperativ în contextul pandemiei de COVID-19. În cele două corturi puse la dispoziția IOCN de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență se realizează triajul tuturor pacienților care se adresează Institutului și izolarea celor care prezintă criteriile de risc specifice infecției COVID-19. În Institut au acces numai pacienții care au trecut deja prin triaj. Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca face maximum de efort pentru a evita intersectarea circuitelor. Ne străduim să fim în același timp operativi și precauți.“, au transmis reprezentanții Institutului Oncologic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA *

Compania de Transport Public Cluj-Napoca

Promovează afacerea ta aici

Cauți taxi? Un click si taxiul a sosit !

Servicii de Consultanță

TRIMITE ȘTIREA TA

PUBLICITATE

Ți-a plăcut? Dă-ne Like!

Harta județului Cluj

Partener

stiri si ziare