FC Universitatea Cluj regretă incidentele de la finalul partidei de baraj. Clubul se declară ferm împotriva oricăror forme de violenţă şi le doreşte celor care au avut de suferit, suporteri și forțe de ordine, o recuperare rapidă.

În ultimii trei ani am întreținut un dialog constant cu fanii, care au înțeles că formele de manifestare extremă dăunează imaginii clubului. Le mulţumim celor aproape 24.000 de spectatori care s-au aflat duminică pe Cluj Arena și care, prin comportamentul lor, au demonstrat că pasiunea, decența și bunul simț prevalează în fața oricăror comportamente care nu își au locul la o manifestare sportivă.

Vom susţine şi încuraja mereu afirmarea paşnică a iubirii faţă de „U” şi vom respinge întotdeauna violenţa ca mod de exprimare.

Niciodată – cu atât mai mult în an Centenar – FC Universitatea Cluj nu va abdica de la ideea care, de-a lungul deceniilor, a fost firul călăuzitor al tuturor celor care s-au identificat cu “U”: “Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu speculă, ci jertfă – (Iuliu Hațieganu, 1932).

FC Universitatea Cluj a luat deja măsuri împotriva celui care, nerespectând statutul de persoană implicată în organizarea partidei, a intervenit, în mod nepermis, în incidente. Persoana în cauză nu mai este, de astăzi, colaborator al clubului.

FC Universitatea Cluj îşi reafirmă angajamentul faţă de comunitatea clujeană şi valorile pe care le împărtăşim cu toţii: fidelitate, onoare, respect, tradiţie.

Haide “U”!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook