Bogdan Olaru, s-a născut pe 17 noiembrie 1982, în Craiova. Opera a devenit pasiunea vieții lui, în anul 2000, iar la doi ani mai târziu face parte din colectivul de artiști ai Teatrului Liric Elena Teodorini Craiova ( actualmente OPERA ROMÂNĂ CRAIOVA )  participând la sute , mii , de spectacole atât pe scena liricului Craiovean cât și pe scene din Europa , în țări precum GERMANIA , ELVETIA , AUSTRIA , ITALIA , SPANIA , FRANȚA , UNGARIA  etc , în calitate de corist dar mai ales de SOLIST – TENOR , în spectacole de operă și operetă .

Cum am ajuns din viitor Electrician TENOR ?!

Undeva în timpul liceului , prin clasa a 11-a , deci prin anul 2000 , toată lumea din Liceul Enegetic asculta Manele , efectiv Manelele erau în vogă atat de mult încât îmi părea că toată lumea din jurul meu le asculta . Iar mie nu imi plăceau . Absolut deloc . Sentiment care a ramas în mine și până în ziua de azi . Neplăcându-le , cand le auzeam mereu în jurul meu , dupa cateva luni de chin auditiv , am mers acasa și pe calculatorul meu foarte slab ca și tehnologie am scris pe google exact așa : ALT GEN DE MUZICĂ ÎN AFARĂ DE MANELE  . Primul link deschis mi l-a arătat pe Andrea Bocelli de a cărui voce instantaneu m-am simțit atras , iar al doilea link mi l-a arătat pe Maestrul LUCIANO PAVAROTTI de care m-am îndrăgostit instantaneu și care mi-a devenit MENTOR , IDOL , efectiv vocea lui mă făcea să tremur de placere , si din acea zi din acele clipe am început să îl ascult zi și noapte pe calculator , si să cant odata cu el , astfel mama descoperindu-mi talentul de a canta „ca la operă ”  si rugandu-l pe Maestrul Stelian Negoescu ( unul dintre cei mai importanti tenori români din istorie ) pe care îl știa personal să mă asculte , ceea ce a și făcut si mi-a facilitat intrarea prin examen la Teatrul Liric Elena Teodorini Craiova ( actualmente Opera Română Craiova ) , în cor .
Asadar pentru inceputul meu profesional le sunt recunoscatori mamei mele , Maestrului Stelian Negoescu , Domnului Director Florian George Zamfir care m-a acceptat imediat în cor deși nu eram pregatit , din punct de vedere teoretic , dar mi-a oferit o sansă enorma de care am profitat și pentru care le voi ramane pe veci recunoscator . Atat lor cât și Maestrului Şopov Pavel  , Maestrei Lelia Candoi , Maestrului Sorin Draniceanu , și multor altora care au fost în comisia de examinare când am fost ascultat in 2002 .
Din  2002 , aprilie ,fac  parte din colectivul de artiști ai Teatrului Liric Elena Teodorini Craiova ( actualmene OPERA ROMÂNĂ CRAIOVA )  participând la sute , mii , de spectacole atât pe scena liricului Craiovean cât și pe scene din Europa , în țări precum GERMANIA , ELVETIA , AUSTRIA , ITALIA , SPANIA , FRANȚA , UNGARIA  etc , în calitate de corist dar mai ales de SOLIST – TENOR , în spectacole de operă și operetă .
In anul 2013 timp de cateva luni am fost solistul TENOR al spectacolelor de pe vasul de croaziera MSC OPERA .
Le datorez faptul ca m-au ajutat să imi găsesc propria voce si să studiez mai mult și mai mult urmatoarelor mari artiste și mari artiști ai României :
DIANA TUGUI – soprană
DOINA SĂRSAN – mezzosoprana
STELIAN NEGOESCU – tenor
GHEORGHE MOGOŞAN – bariton