Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările de modernizare care vizează un sector de cca. 2,8 km al drumului județean 108N (DJ 108C) Aghireş – limită cu județul Sălaj. În această fază se execută lucrări de realizare a șanțurilor betonate.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Importanța reabilitării și modernizării drumului județean 108N este dată de faptul că acesta asigură legătura directă între judeţele Cluj şi Sălaj, cu efecte benefice în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone”.

Anterior, în cursul anului precedent, pe acest drum au fost desfășurate mai multe tipuri de lucrări. A fost, astfel, finalizată așternerea primului strat de asfalt, cel de binder și s-a așternut cel de-al doilea strat de asfalt, de uzură, pe un sector în lungime de câteva sute de metri.

Lucrările de reabilitare și modernizare au presupus intervenția în profunzimea drumului, începând de la fundație, și urmează să se încheie cu așternerea celui de-al doilea strat de asfalt, realizarea de acostamente, şanţuri, șanțuri betonate, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, accese la proprietăţi și realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

btr