Politistii clujeni au desfasurat o actiune cu efective marite, in noaptea de vineri spre sambata. Taximetristii au fost cei mai suparati.

”Oare pentru ce a fost desfășurarea impresionantă de forțe de azi noapte?
Dube de jandarmi? Zeci de mașini de poliție? Nu suntem infractori!”Am ajuns în situația hilară în care sosește tren în gară și TOATE taxiurile erau blocate de către Jandarmerie la ieșirea din parcare??? , scrie Asociatia Taximetristilor din Cluj / FACEBOOK

Conform IPJ Cluj În intervalul 00:00- 05:00, am acționat cu efective mărite (Secția1, #ITM, jandarmi, Polițialocală) în zona cluburilor din Cluj-Napoca.

S-au efectuat controale în localuri publice pentru verificarea respectării legislației cu aplicabilitate în domeniu.

Totodată, am vrut să ne asigurăm că, pe final, distracția nu o să capete o altă formă, de sfera penalului de exemplu…

Am vrut să fim siguri că fiecare ajunge acasă în siguranță, iar pe cei care intenționează să se urce băuți la volan să-i descurajăm.

S-au efectuat controale și în stand-urile de taxi, pentru a ne asigura că cei care apelează la serviciilor taximetriștilor sunt în siguranță, iar legislația specifică este respectată.

„A fost o acțiune cu caracter PREVENTIV, acțiuni cu care v-am obișnuit deja.

Desigur, știm că întâlnirile pe ,,nepusă masă” stârnesc reacții dintre cele mai diverse, însă cei care nu erau certați cu legea și-au setat mood-ul ,feeling safe’ la vederea noastră.

A fost o actiune preventiva in zona cluburilor, context in care au fost verificati si taximetristii.

Persoane legitimate:53
Auto controlate:38

Sanctiuni aplicate:

Legea 349/2002- 2
Legea 61/1991-3
HG 301/2012-2
OUG 195/2002-2
HCL 61/2014-1
HCL 191/2009-1
Valoare:12500 lei

Reprezentantii ITM Cluj si cei din cadrul Poliției Locale continua verificarile specifice cu privire la 26 societăți comerciale si persoane fizice autorizate”, informeaza Politia Cluj