Am prezentat oficialilor Comisiei Europene care vizitează în aceste zile orașul nostru, proiectele realizate la Cluj-Napoca din fonduri europene și locale în ultimii ani.

Municipiul nostru a fost desemnat model de bune practici la nivelul polilor de creștere din România. Fondurile europene au fost utilizate mai ales în domeniile: transport în comun, infrastructură rutieră și pietonală, educație, sănătate și reabilitare termică a blocurilor de locuințe.

Vizita oficialilor europeni a avut scopul de a vedea în concret modul în care au fost folosite fondurile europene pentru dezvoltarea municipiului. De asemenea, am prezentat investițiile în curs de realizare, precum și proiectele prioritare pentru exercițiul financiar 2014-2020, în special cele legate de problema traficului.

Centura metropolitană a Clujului este cel mai important proiect al noului exercițiului financiar. Un alt exemplu este dezvoltarea rețelei de transport public, inclusiv cel bazat pe mijloace de transport în comun electrice.

Din delegația prezentă la Cluj au făcut parte D-na Iulia Șerban, Dl. Carsten Rasmunssen și Dl. Koen DeLange – conducerea Unității pentru România din cadrul DG Politici Urbane și Regionale a Comisiei Europene; D-na Luiza Radu – Şeful Autorităţii de Management pentru Programul Operațional Regional din cadrul M.D.R.A.P., alături de alți reprezentanți ai Guvernului României, ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest și Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitană Cluj (ADI – ZMC).