Vreme frumoasă de 1 Mai şi de Paşte, cu temperaturi maxime de 22 de grade Celsius.Fotografie1052

Potrivit ANM, în data de 1 Mai, valorile termice din timpul zilei vor ajunge la 21 de grade Celsius, în timp ce de Paşte media va fi de 20-22 grade Celsius.

În zona Banatului, după două zile în care valorile medii regionale vor fi de 21 de grade Celsius, temperaturile maxime vor creşte, începând din 24 aprilie, până la circa 26 de grade. În intervalul 28 aprilie – 5 mai, valorile termice diurne vor fi tinde să scadă, cu mici variaţii de la o zi la alta, spre o medie în jur de 20 de grade.

Temperaturile minime nocturne vor fi cvasistaţionare la 9 grade, între 22 şi 26 aprilie, apoi vor creşte atingând 14 grade pe 28 aprilie. Ulterior, valoarea medie va scădea spre 10 grade, pe 5 mai. Ploile, în general slabe cantitativ, vor fi prezente sub formă de aversă şi posibil însoţite de descărcări electrice, în intervalul 27 aprilie – 5 mai, când se pot semnala zilnic.

Pentru regiunea Crişanei, în intervalul 22 – 27 aprilie, temperaturile maxime vor creşte treptat de la 21 la 26 de grade. Apoi, cu mici variaţii de la o zi la alta, aceste valori vor tinde să scadă spre o medie în jur de 20-22 de grade. Temperaturile minime vor oscila între 7 şi 9 grade, între 22 şi 26 aprilie, urmând o creştere timp de două nopţi până la 13 grade pe 28 aprilie, pentru ca, ulterior, media regională să scadă până în jurul a 10 grade, pe 5 mai. Cantităţile de precipitaţii vor fi foarte slabe în prima săptămână, când vor fi şi zile lipsite de ploi, însă în intervalul 27 aprilie – 5 mai se vor semnala descărcări electrice şi va creşte probabilitatea de apariţie a averselor care pot fi şi moderate cantitativ.

Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, temperaturile maxime vor creşte de la 18 grade pe 22 aprilie până în jur de 25 de grade pe 27 aprilie. Aceste valori vor scădea spre o medie regională în jurul a 20 de grade Celsius, pe 4 şi 5 mai. Între 22 şi 26 aprilie, temperaturile minime vor avea mici variaţii între 5 şi 7 grade, apoi urmează ca ele să crească până la 10 grade pe 28 aprilie. Săptămâna viitoare, media regională a minimelor nocturne va scădea uşor şi treptat până spre 7 grade pe 4 şi 5 mai. Ploile vor fi slabe sau chiar vor lipsi în intervalul 25-27 aprilie, dar, ulterior, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie. Începând cu data de 30 aprilie şi până pe 5 mai, se pot semnala zilnic averse izolat moderate cantitativ şi descărcări electrice.

În zona Maramureşului, maximele termice vor creşte treptat până pe 27 aprilie, de la valori medii de 19-20 de grade până la 24-25 de grade. După data de 28 aprilie, temperaturile diurne vor fi în scădere spre o medie regională în jurul a 20 de grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Temperaturile minime vor avea valori ce nu vor depăşi, în medie, 9 grade până pe 27 aprilie, vor atinge 11-12 grade pe 28 aprilie, iar ulterior vor scădea treptat spre o medie de 9 grade în ultimele două nopţi ale intervalului de prognoză. Ploile sub formă de aversă şi posibil însoţite de descărcări electrice, se vor semnala pe 23 aprilie şi săptămâna viitoare, când acestea pot fi, în unele zile, izolat moderate cantitativ. sursa ANM