Colegiul Tehnic Ana Aslan, Cluj-Napoca are deosebita plăcere de a vă anunța că un grup de 10 elevi ai liceului , coordonați de doamna profesor Andreea Suciu au obținut Premiul I la Concursului interșcolar Consummer Classroom 2015, „Conținutul digital: Distrează-te și protejează-te!”

Această competiție este organizată de către Comisia Europeană prin Comisariatul pentru Justiție și Drepturile Consumatorului. Proiectul școlar Safe Clicking a fost propus în colaborare cu Școala I. Gimnazija Osijek din Osijek, Croația.

În cadrul competiției din acest an, au fost prezentate zece proiecte: patru materiale video, trei site-uri web, două lecții interactive și un joc de rol înregistrat. Provenind din zone precum estul Europei (Bulgaria, Letonia, România, Serbia), centrul Europei (Austria, Croația, Republica Cehă, Polonia), sudul Europei (Italia, Malta, Portugalia, Spania), nordul Europei (Danemarca, Irlanda) și chiar din regiunea Pacific (Noua Caledonie), școli din 15 țări au colaborat și au creat proiecte inovatoare.

Din cele zece proiecte înscrise, juriul a preselecționat șapte, iar în decursul perioadei de votare online care a durat două săptămâni, publicul a ales câștigătorul!

În urma a 3.416 voturi, Premiul I a revenit proiectului „Safe Clicking”, prezentat de echipa croato-română.

Premiul I a constat într-o excursie de trei zile la Bruxelles în perioada 30 septembrie-2 octombrie 2015 pentru vizitarea instituțiilor europene: Comisia Europeană și Parlamentul European, precum și pentru înmânarea diplomelor de către reprezentatul Comisarului pentru Justiție.

În cadrul vizitei delegațiile au participat la un workshop despre siguranța online, la o prezentare despre Comisia Europeană și au vizitat Parlamentarium, Atomium, și diferite muzee din orașul Bruxelles.

Punctul de plecare al proiectului este un poster care conține materiale video și un sondaj, privind două aspecte ale abordării conținutului digital.

premiu 1