Peste 50 de cadre militare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj au donat astăzi sânge, cu ocazia Zilei Internaționale a Donatorului de Sânge. Acest moment este marcat anual pe data de 14 iunie, iar unitatea noastră s-a alăturat campaniei ce are loc la Centrul de Transfuzii Sanguine din Cluj-Napoca.

Astfel, pompierii s-au prezentat încă de la ora 9:00 și au făcut echipă cu polițiști și jandarmi, pentru a oferi un sprijin atât de necesar. Salvarea de vieți guvernează activitatea noastră, așa că înțelegem nevoia permanentă de sânge. Drept dovadă, personalul operativ, alături de structurile suport ale inspectoratului s-au prezentat cu toată deschiderea la sediul situat pe strada Nicolae Bălcescu.

Marți dimineața au participat pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca, însă în zilele următoare vor fi prezente la Centrul de Transfuzii Sanguine toate subunitățile ISU Cluj. Asta deoarece în spitale se duce o luptă continuă pentru sânge și orice sprijin contează. Tocmai de aceea, vom sprijini în permanență asemenea inițiative și îndemnăm toate persoanele care îndeplinesc condițiile necesare să meargă la donare. Oricine poate fi un erou!  

Campania aparține Autorității Teritoriale de Ordine Publică Cluj, fiind realizată alături de Instituția Prefectului Județului Cluj, Consiliul Județean, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Alexandru Vaida Voevod”, respectiv Poliția Locală Cluj-Napoca.