Sub autoritatea Instituției Prefectului, și directa coordonare a prefectului județului Cluj, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului pentru Centrul Universitar și a Secției 2 Poliție Rurală Apahida, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării mobile Ștefan Cicio Pop, poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiul Cluj-Napoca, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au acționat  în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

În ultimele 24 de ore, peste 410 forțe au acționat în sistem integrat, în municipiul Cluj-Napoca, fiind verificate zonele aglomerate din municipiu, societăți comerciale, baruri, terase și săli de jocuri de noroc, cu preponderență cele din zona centrală și strada Piezișă.  

Astfel, au fost verificate peste 700 de persoane și circa 80 de societăți comerciale, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în contextul stării de alertă.

Totodată, polițiști rutieri au verificat modul în care, sunt respectate măsurile de protecție pentru prevenirea răspândiri virusului COVID-19, atât de către conducătorii mijloacelor de transport persoane,  cât și de către călători acestora. 

Urmare a nerespectării normelor de protecție individuală prevăzute de Legea 55/2020, s-a impus aplicarea unui număr de 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.800 de lei.