Pentru a nu fii victimele unor situatii de inselaciune, politistii clujeni recomanda:POLITIA RECOMANDA Nu va lasati inselati

-Nu daţi curs solicitărilor de bani din partea diferitelor persoane care se prezintă la domiciliul dumneavoastră şi vă cer bani, descriindu-vă evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră.

-Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont, indiferent de motivul invocat!

-Pentru a putea verifica ulterior dacă informaţia comunicată a fost adevărată sau nu, solicitaţi interlocutorului cât mai multe detalii cu privire la evenimentul invocat (localitatea de producere a evenimentului, spitalul unde este internată victima, date de contact etc).

-Nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident, produs de regulă în străinătate, urmate de convorbiri cu un presupus avocat care solicită o  sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi.

Cine sunt vizate: Persoane de vârsta a doua şi a treia, care se presupune că au bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Pe ce se mizează:

– incapacitatea de a evalua veridicitatea situaţiei în stare de anxietate şi condiţii presante.

– incapacitatea de evalua raţional situaţia în stare de urgenţă.

– empatia şi compasiunea ridicate ale victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.potrivit IPJ CLUJ

ÎN CAZUL UNOR ACCIDENTE GRAVE

POLIŢIŞTII ANUNŢĂ APARŢINĂTORII !!!

 

RECOMANDĂM CETĂŢENILOR SĂ ANUNŢE IMEDIAT POLIŢIA PRIN APELAREA NUMĂRULUI DE URGENŢĂ 112 !