Astăzi, 28 septembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a debutat cu primele activităţi din cadrul Campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii” – ediţia a X-a.

În cadrul acestui eveniment, organizat la nivel naţional, se desfăşoară activităţi cu caracter informativ – preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, fiecare zi din săptămână având o altă temă.

În prima zi a campaniei, evenimentele coordonate de către poliţiştii clujeni s-au derulat la Colegiul Tehnic Energetic din municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, s-a desfăşurat campionatul de minifotbal dedicat elevilor din liceele cu profil tehnologic din municipiul Cluj-Napoca, sub egida Cupa Săptămânii Prevenirii Criminalităţii. Acesta a fost organizat în incinta Colegiului Tehnologic Energetic Cluj-Napoca, participând 7 echipe, formate din elevi ai claselor 9-12.

În cadrul acestui campionat, poliţiştii clujeni şi-au propus promovarea spiritului de echipă şi fairplay. Participanţii au fost răsplătiţi cu diplome şi premii, iar primelor trei echipe din clasament li s-au acordat cupele simbolice ale prevenirii criminalităţii.

În paralel cu acest concurs sportiv, s-au desfăşurat activităţi destinate dezvoltării abilităţilor de conducere defensivă, activitate la care a participat pilotul de raliuri Danny Ungur.

Cu această ocazie, elevii au testat mijloace de simulare a unor stări fizice si psihice generate de consumul de alcool sau substanţe interzise, pentru conştientizarea efectelor acestora asupra capacităţii de a conduce autovehicule.

Mai mult, în vederea continuării dialogului cu tinerii, au fost prezentate, în cadrul a trei activităţi expozitive, ofertele educaţionale ale Poliţiei Române, precum şi aspecte referitoare la prevenirea victimizării. La acestea au participat un număr de 140 de elevi, din cadrul celor 14 licee cu profil tehnologic din municipiul Cluj-Napoca.

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII - ZIUA 1

????????????????????????????????????

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII - ZIUA 1 (3)
SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII - ZIUA 1 (1)