Un studiu realizat de Asociaţia Berarii României arată că 70% dintre ardeleni beau bere pentru a preveni big_f6e8079aede2da62b13cdef8e9725ab3apariţia pietrelor la rinichi.

Peste 70 la sută dintre ardelenii care iubesc berea cred că un consum moderat de bere poate preveni apariţia pietrelor la rinichi. Aproape o treime din consumatorii ardeleni de bere o preferă pentru că este fabricată din ingrediente naturale, iar un sfert cred că berea poate fi considerată o sursă naturală de vitamine de tip B. De asemenea, 40 la sută dintre ardelenii consumatori de bere au afirmat că berea nu lipseşte din frigider pe perioada verii„, a declarat directorul general al Asociaţiei Berarii României, Constantin Bratu.

Studiul realizat anul trecut mai arată că „două treimi dintre ardeleni beau bere când se întâlnesc pe terasă cu prietenii şi o preferă pentru proprietatea sa de a hidrata organismul„.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de 1.024 de persoane, în perioada mai-iunie 2012.sursa stiridecluj.ro