Politia Municipiului Cluj-Napoca, a organizat marti 4 februarie 2014, pentru prevenirea accidentelor rutiere în Peste 280 de soferi clujeni au fost amendati intr-o singura zi la Clujmediul urban, la care au participat peste 70 de politisti cu atributii pe linie rutieră din I.P.J. Cluj, 18 politisti locali şi 6 reprezentanti ai RAR şi ARR.

Poliţiştii rutieri au controlat 855 autovehicule şi au aplicat 282 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 38.400 lei.

”Au fost sancţionaţi 251 conducători auto pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la regimul legal de viteză, portul centurii de siguranţă, folosirea telefonului mobil la volan fără sistem hands free şi altele şi 31 pietoni pentru traversări neregulamentare”,potrivit IPJ CLUJ

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 7 permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la prioritatea de trecere a pietonilor şi 1 pentru nerespectarea culorii semaforului electric. Pentru diferite defecţiuni tehnice constatate au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.