Ziarul Transilvan

Pentru Sărbători Pascale în siguranță

Data: 29/03/2024
Categoria:
Autor: Ochiul Clujean
Distribuie mai departe

În contextul Sărbătorilor Pascale Catolice jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj vor acționa zilnic în spațiul public prin efective sporite, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

În noaptea de Înviere, jandarmii clujeni vor fi prezenți în proximitatea lăcașurilor de cult catolice din municipiile Cluj-Napoca, Gherla și Dej pentru prevenirea faptelor antisociale care ar putea tulbura liniștea credincioșilor.

Vom acorda o atenție deosebită și zonei montane fiind prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice din zona de responsabilitate a posturilor de jandarmi Muntele Băișorii, Călățele-Fântânele și Gilău pentru informarea, îndrumarea turiștilor și menținerea ordinii publice.

Pentru drumeții în siguranță dar și prevenirea accidentărilor pe munte sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani recomandă iubitorilor de drumeții montane informarea prealabilă cu privire la condițiile meteo locale, starea traseelor, echiparea corespunzătoare, alegerea traseului în funcție de pregătirea fizică, tehnică și psihică și respectarea traseelor marcate. 

Dacă sunt martori ai unor situaţii deosebite cum ar fi apariția unor animale sălbatice, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi nu se apropie de ele pentru a le filma sau fotografia.

  Vă dorim sărbători liniștite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA *

stiri & ziare online
 Copyright © 2017 OchiulClujean.ro. Toate drepturile rezervate.
chevron-down