„USR este făcută din oameni care au o carieră, care au ce să facă cu timpul lor, care fac pasul înainte nu pentru a-și realiza o problemă personală, ci pentru a se sacrifica pentru binele comun. Acesta este spiritul pe care l-am găsit în toate filialele USR”, a declarat Nicușor Dan, președintele Uniunii Slavați România (USR), la sfârșitul săptămânii trecute, la Cluj, cu ocazia prezentării oficiale a candidaților filialei locale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Cel mai important lucru pe care îl aduce USR în România este faptul că încearcă să  creeze niște punți care să unească oamenii care se implică din România, oameni care activează pentru diferite cauze, cu oameni care au expertiză și experiență în diferite domenii. Cred că ăsta va fi cel mai mare câștig. Dacă vom reuși să facem asemenea rețele și comunități largi în România ar fi cea mai importantă victorie a noastră”, a afirmat Mihai Goțiu, candidatul care deschide lista USR pentru Senat, la Cluj.

„Chiar suntem altfel. Chiar nu avem sfori în spate. Suntem niște oameni care au luptat în viață pentru idealuri și nu am venit aici să roadem nimic, ci am venit în față să oferim ceva și altora din ceea ce suntem, pentru că suntem în mod autentic oameni solidari și empatici cu cei care au nevoie de expertiza noastra.  Lucrurile nu se vor schimba cu vorbe. Dacă nu vom avea acolo, în Parlament, oameni cu caracter nu se va schimba nimic pentru că la vorbe toți sunt foarte buni. Noi am demonstrat, cei care suntem aici, că în situații foarte grele din viață am refuzat șpaga, am refuzat să mințim. Și nu o să ne schimbăm în Parlament. Eu nu o să mă schimb. Ăsta sunt și așa răman.”, a promis și Emanuel Ungureanu, candidatul care deschide lista pentru Camera Deputaților

„Vrem să ieșim onorabil din campania care ne așteaptă. O să mă întrebați ce înseamnă pentru noi onorabil. O campanie altfel decât au făcut-o politicienii. O campanie onorabilă înseamnă pentru mine fair-play. Deci să facem o campanie altfel, fără atacuri. Putem să criticam numai atunci când avem și soluții. Critici, dar vii cu soluții alternative.”, a arătat Elek Levente, președinte filialei județene Cluj a USR. El a adăugat, totuși, că se așteaptă ca USR să obțină, la nivelul Clujului, un scor „din două cifre”. Nicușor Dan a fost și mai optimist, spunând că vede Clujul obținând în jur de 20%, cu 5-6% procente peste media partidului la nivel național, care speră să fie în jur de 15%.

Cu ocazia prezentării oficiale a candidaților a fost lansat și ziarul de campanie ”Oameni de Cluj”, care prezintă biografiile principalilor candidați, mărturii ale susținătorilor USR, precum și fragmente din program. Tipărit în 50.000 de exemplare, ”Oameni de Cluj” va fi distribuit în mod gratuit, acest lucru începând deja sâmbătă și duminică, pe străzile, piețele și în parcurile municipiului Cluj-Napoca, dar și în zona rurală.

usr-1
usr-3

usr-4