Ziarul Transilvan

Lucrări de modernizare a drumului județean DJ 109A

Data: 26/03/2024
Categoria:
Autor: Ochiul Clujean
Distribuie mai departe

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ”Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, km 10+200 – km 48+566, L=38,366 km”au fost reluate prin demararea asfaltării sectorului de drum cuprins între ieșirea din localitatea Chinteniși zona lacului.

Este vizat, astfel, tronsonul situat între pozițiile kilometrice 13+300 și 15+550 care a fost readus la starea inițială după ce acesta a fost afectat de lucrările de realizare a magistralei de apă.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ceea ce ne dorim este finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor de modernizare și reabilitare a acestui drum și, totodată, a disconfortului creat cetățenilor localității Chinteni. Din păcate, acest disconfort nu a putut fi evitat din cauza amplorii și a complexității lucrărilor. Pe de altă parte, odată finalizată investiția, beneficiile pentru locuitorii comunei și pentru toți cei care tranzitează zona vor fi cu adevărat semnificative”.

Până în acest moment, pe sectorul de drum vizat a fost deja așternut primul strat de asfalt, respectiv binder, fiind demarată și așternerea celui de al doilea strat, cel de uzură.

În paralel, se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți pe acest sector, precum și de realizare de podețe transversale și timpane de beton.

În următoarea etapă, în vederea completei finalizări a lucrărilor, vor fi demarate operațiunile de asfaltare pe raza localității Chinteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA *

stiri & ziare online
 Copyright © 2017 OchiulClujean.ro. Toate drepturile rezervate.
chevron-down