Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, anunţă participarea colindătorilor din satul Orman, comuna Iclod, jud. Cluj, la importantul festival de notorietate internaţională, ce se va desfăşura la Iaşi, între 14-15 decembrie 2018.

Grupul colindătorilor ormăneni, condus de d-na Aurora Cozma, va prezenta pe binecunoscuta scenă a Casei Studenţilor din Iaşi mai multe colinde de Crăciun şi obiceiuri de Anul Nou de pe Valea Someşului Mic, alături de alte grupuri folclorice din România, Republica Moldova, Ucraina şi Serbia. Ei vor fi însoţiţi pe tot parcursul acestui proiect artistic de dl. Mircea Cîmpeanu, şef birou Cercetare-Conservare Cultură şi Arte Tradiţionale din cadrul instituţiei.

Festivalul anual al datinilor şi obiceiurilor de iarnă, organizat de C.J.C.P.C.T. Iaşi, sub directa coordonare a managerului Adrian Ardeleanu, a primit şi în anii precedenţi mai multe grupuri clujene de colindători, printre care, pe cei din Măguri-Răcătău, Mărişel şi Negreni.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook