Ziarul Transilvan

IPJ CLUJ: Săptămâna prevenirii criminalității

Data: 24/05/2022
Autor: Ochiul Clujean
Distribuie mai departe

Săptămâna Prevenirii Criminalității a debutat azi 23 mai a.c., cu activități educativ-preventive, pentru elevii claselor primare din cadrul Liceului Teoretic Dumitru Tăuțan din comuna Florești, desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității. 

 

Drepturile copiilor, criterile și foremele discriminării, precum și prevenirea ei, au fost subiectele împărtășite micuților în cadrul întâlnirii, cu scopul de a înțelege că oamenii sunt diferiți, dar cu drepturi egale.

 

Pornind de la premisa că este de datoria noastră, a profesorilor și a părinților să sprijinim copiii și să-i educăm într-un cadru cât mai eficient, analizând factorii care influențează comportamentul acestora, polițiștii au abordat subiecte de interes pentru întărirea educației sociale. 

 

Astfel, copiii au fost informați despre necesitatea acceptării și respectării drepturilor, au înțeles că discriminarea este reprezentată de un comportament imoral, ilegal și sancționat de lege.

 

Elevii au vizionat materiale cu caracter educativ foto/video și au comunicat cu polițiștii.

 

Săptămâna Prevenirii Criminalității va continua cu serii de activități informativ-preventive, în fiecare zi fiind abordate subiecte pe teme distincte. 

 

 

  • Marți 24 mai         - Prevenirea viloenței domestice;
  • Miercuri 25 mai   - Prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori;
  • Joi 26 mai             -Siguranța în mediul on-line;
  • Vineri 27 mai       - Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului și                                                                    siguranța rutieră.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA *

stiri & ziare online
 Copyright © 2017 OchiulClujean.ro. Toate drepturile rezervate.
chevron-down