La 25 martie se împlinesc 195 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române, această dată având atât o semnificaţie religioasă, Ziua Bunei Vestiri, cât şi o semnificaţie laică, aniversarea Zilei Poliţiei Române.

În contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va organiza, in perioada 17-23 martie 2016, la nivelul subunităţilor de poliţie, Caravana „Fii polițist pentru o zi”.

Mascaţi, câini poliţişti, maşini, dispozitive de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, tehnica din dotare, toate vor putea fi admirate în această perioadă de copii, dar şi de cei mai mari, cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

Va fi prezentat, de asemenea, autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Echipajele poliției rutiere vor fi prezente în fiecare zi, iar cu sprijinul piloților de Napoca Rally Academy, simulatorul de centură de siguranță va sta la dispoziția vizitatorilor pentru a simți cât de important este portul acesteia în caz de accident rutier.

Caravana se va desfășura, între orele 09:30 -12:30, după următorul program:

  • Poliţia oraşului Huedin – vineri – 17.03.2017, Piața Republicii (centrul orașului)
  • Poliţia municipiului Câmpia-Turzii – luni, 20.03.2017, Piața Tricolorului
  • Poliţia municipiului Gherla – marţi, 21.03.2017, Parcul Mic
  • Poliţia municipiului Dej – miercuri, 22.03.2017, Piața Bobâlna
  • Poliţia municipiului Turda –joi, 23.03.2017, centrul municipiului – zona pietonală.