Intervenție a muncitorilor de la Compania de Apă Someș SA pentru a desfunda canalizarea din comuna clujeană Florești. Tot acest proces a avut loc duminica, fiind agrenate zeci de persoane. Ca de fiecare dată, s-a constatat că mulți oameni aruncă ceea ce nu trebuie în vasul de toletă.

”Cam asa arata cele scose din canalizarea din Floresti astazi, duminica, 14 aprilie 2019, de catre muncitorii de la Compania de Apa Somes SA. Evident, lucruri ce nu ar avea ce cauta in canalizare. In aceste conditii, de utilizare cu maxima nepasare (ca sa nu spun nesimtire) a canalizarii, da, vom avea dese refulari ale sistemului de canalizare. Si nu din cauza vreunei subdimensionari, ci, pur si simplu, a folosirii gresite a canalizarii. In canalizare se arunca hartie igienica si…atat. Nu servetele umede, nu pampersi, nu PET-uri, nu carpe, nu alte lucruri. Dar, se pare ca unii floresteni inteleg mai greu aceste aspecte elementare ale civilizatiei si bunului simt.
Civismul adevarat incepe la lucruri marunte, inclusiv la folosirea corecta a canalizarii. Gradul de civilizatie se masoara inclusiv in folosirea corecta a canalizarii. Civismul si civilizatia nu presupun cuantificarea numarului de postari pe Facebook si nici gradul de inteligenta ce razbate din parerologia de Facebook. Absolut, ele isi au locul lor, dar, intai, as prefera ca civismul si civilizatia sa presupuna o utilizare corecta a sistemului de canalizare. Sunt convins ca se poate ! ”
precizează primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Faceboo