Au curs lacrimi de durere la căpătâiul polițistului Cristian Amariei, condus joi, pe ultimul drum de peste 1500 de oameni.

Familia indurerata, prieteni, colegi, dar si oameni care nu l-au cunoscut niciodata, dar au fost marcati de destinul sau tragic, s-au adunat la Recas sa-i aduca un ultim omagiu.

Politistul cazut la datorie, impuscat de suspectul pe care il urmarea, a fost inmormantat cu onoruri militare. A fost inaintat la gradul de subinspector de Politie post-mortem si a fost decorat cu Emblema de Onoare pentru merite deosebite in slujba comunitatii pe care a aparat-o cu viata.

IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, nu si-a putut stapani lacrimile. Avandu-l alaturi pe unul dintre copiii politistului, acesta a adresat cernitei adunari cuvinte emotionante. A spus printre altele ca ii roaga pe politisti ‘sa-i duca celui care l-a impuscat o fotografie de la inmormantare pentru ca acesta sa vada ca nu a ucis doar un om, ci a ranit sute, chiar mii de oameni‘, conform Opinia timisoarei.ro

Ceremonia de inmormantare de la Recas s-a sfarsit in focuri de arma. Politistii au tras mai multe salve spre cer in onoarea lui Cristian Amariei si in timp ce intonau imnul de stat al Romaniei au pornit sirenele autospecialelor.

Va reamintim, politistul Cristian Amariei a fost ucis in 2 iunie, la Izvin, impuscat de suspectul pe care il urmarea, recidivistul Ionel Marcel Lepa. Acesta a fost prins dupa 2 zile de cautari organizate de oamenii legii. Criminalul Ionel Marcel Lepa este acum in Penitenciarul Popa Sapca.

sursa foto video: Opinia Timisoarei.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook