Firmele care au avut activitate sau sunt nou infiintate in 2020 vor putea depune proiecte pe mai multe linii de finantare numite granturi pentru dezvoltarea activitatii curente si consolidarea pozitiei pe piata.

 

Domeniile in care se acorda aceste granturi 

Industrie alimentară, Industria auto, Energie și echipamente de eficiență energetică, Turism Construcții Materiale de construcții Servicii de transport, 

Servicii de reparații și întreținere,Servicii de îngrijire și întreținere corporală Confecții metalice/lemn,Confecții textile/ pielărie Industria farmaceutică și echipamente medicale, Servicii de educație- creșe, grădinițe, Servicii de sănătate: cabinete medicale, echipamente medicale, dispozitive medicale Industrii creative,Construcții, achiziții de teren în limita a 10% din valoarea proiectului, dotări pentru organizarea de evenimente, Si alte domenii

Dupa ultimele schimbari la nivel international si national, anul acesta vor aparea noi programe care nu au mai fost anii trecuti, unele programe sunt redenumite . De exemplu celebrul Start up Nation inceput in anul 2017, care a continuat in 2018-2019 si care nu a mai fost deschis in sesiunea 2019 anul acesta va purta denumirea Star-Tech Innovation (Noul program Start – UP). Programele Comert si servicii, Microindustrializare care au avut un mare success anii trecuti nu se vor mai deschide anul acesta ‘ a declarant pentru publicatia noastra managerul unei mari firme de consultanta din Cluj Napoca  . Noi ca si consultanti anii trecuti am oferit consultant la peste 250 de firme din diverse domenii, majoritatea au fost firme Start up .

Noile linii de finantare din 2020 numite granturi sunt prezentate mai jos

 1. Star-Tech Innovation (Noul program Start – UP). Obiectivul schemei este finanțarea start-up-urilor inovative prin granturi de o valoare estimată la 42.000 euro. Beneficiari: aproximativ 7000 de noi IMM-uri
 2. Granturi pentru digitalizarea IMM-urilor. Valoare grant: 30.000 euro/proiect până la 100.000 euro/ proiect; Cheltuieli: echipamente IT, automatizarea echipamentelor industriale, automatizarea fluxurilor tehnologice; Buget: 150 mil. euro.
 3. Finanțarea programelor de educație digitală a angajaților pentru IMM-uri. Valoare grant: 30.000 euro/proiect până la 100.000 euro/ proiect; Buget: 30 mil. euro
 4. Finanțarea depozitelor de comercializare a produselor agricole. Obiectiv: construcția a 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea și comercializarea produselor agricole locale. Valoarea investiției: 120 mil. euro.
 5. Granturi pentru achiziția de echipamente pentru irigații. Achiziția de kit-uri pentru irigații – 6000 euro/beneficiar. Buget: 48 mil. euro.
 6. Granturi de finanțare pentru antreprenoriat rural. Obiectiv: sprijinirea directă a activităților de procesare și de distribuție a produselor agricole obținute de micii producători; Valoare grant:40.000 euro/2 locuri de muncă create până la 100.000 euro/5 locuri de muncă create; Buget: 200 mil. euro.
 7. Instalarea tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat. Bugetul estimativ este de 42 milioane euro (20 milioane euro alocare distinctă pentru tinerii din afara granițelor în scopul reîntoarcerii în țară a celor cu experiență și formare în domeniul agricol). Pentru prima dată, beneficiarii pot accesa facilitatea concesionării de terenuri cu destinație agricolă, libere de contract cu suprafață de maxim 50 de ha, aparținând domeniului public sau privat al statului.
 8. Sprijin pentru program flexibil de muncă (kurzarbeit). Guvernul va asigura plata unei indemnizații în valoare de 75% din diferența dintre salariul brut al unui angajat prevăzut în contractul individual de muncă dinaintea reducerii programului și salariul brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii progamului de lucru. Măsura se aplică companiilor a căror cifră de afaceri a scăzut cu cel puțin 10% comparativ cu luna similară a anului anterior. Finanțarea acestei măsuri se va acoperi prin Programul SURE.
 9. Stimularea ocupării tinerilor, a persoanelor cu vârsta de peste 50 ani și a românilor întorși din străinătate. Se acordă un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului dar nu mai mult de 2500 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă: Tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani; Persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență; Cetățeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile lor.
 10. Locuri de muncă pentru tineri. Valoarea granturilor acordate pentru acțiuni antreprenoriale: 25.000 euro pentru susținerea locurilor de muncă destinate tinerilor. Buget: 300 mil. euro.
 11. Stimularea desfășurării muncii în regim de telemuncă. Acordarea unui sprijin în valoare de 500 euro/angajat pentru achiziționarea de echipamente IT pentru angajații care desfășoară activități în regim de telemuncă în perioada stării de urgență/alertă.
 12. Granturi de sprijin pentru microîntreprinderi. Valoare grant: 2000 Euro/SRL fără salariați; Toate domeniile; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, chirii, utillități; Număr beneficiari: 50.000; Buget: 100 mil. euro.
 13. Schema de ajutor pentru activități de comerț și servicii afectate de Covid-19. Finanțarea chiriilor pentru perioada în care desfășuararea activității comerciale sau a serviciilor prestate a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă: valoarea chiriei/beneficiar/lună, pentru o perioadă de 3 luni. Buget: 160 mil. lei.
 14. Capital de lucru pentru repornirea activităților economice pentru IMM-uri. Valoare grant: max. 125.000 Euro; Domenii: HoReCa, turism, transporturi, evenimente; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, echipamente; Buget: 350 mil. euro.
 15. Granturi pentru investiții și pentru reconversia economică a IMM-urilor. Valoare grant: 50.000 – 200.000 Euro; Domenii: Industria sanitară, farmaceutică, alimentară, auto, IT, energie, construcții, transport, turism, confecții; Cheltuieli: producție, achiziția de echipamente, utilaje, tehnologii; Buget: 550 mil. euro.

 

Noi ca si firma de consultanta am sprijinit, sprijinim si vom ajuta clientii nostri in alegerea programului si a grantului specific domeniului de activitate in care ei activeaza. Spre deosebire de alte firme de consultanta avem solutii complete , pachete specifice fiecarui domeniu de activitate si sector .

Ne gasiti si pe FACEBOOK