Furtuna care s-a abătut asupra județului Cluj, duminică după amiaza, în jurul orei 17:20, care nu a durat mai mult de 30 de minute, a făcut prăpăd. Vântul puternic a smuls acoperișuri, a rupt copaci și stâlpi de electricitate.

Primarul Emil Boc a anunțat la ora 20:00, bilanțul provizoriu.

Furtuna puternica la Cluj: din fericire fara victime, doar pagube materiale

Bilant provizoriu ( ora 20):
– 20 de copaci cazuti
– masini avariate: 6
– acoperisuri cazute: 5
– tigle cazute : in 6 locatii
– schele distruse: 2
– curent intrerupt pentru scurt timp: in 3 cartiere

Multumesc autoritatilor publice pentru implicarea rapida in rezolvarea problemelor create de furtuna.

UPDATE

”Avem zeci de apeluri telefonice. În Dej un acoperiș a căzut pe mai multe mașini, pe Aleea Tomis. În zona Bologa – Săcuieu avem probleme cu mai multe acoperișuri. 

În Cluj-Napoca, pe strada Emil Isac cad țigle, pe strada Dâboviței sunt probleme cu un acoperiș, pe strada Pavlov a căzut un copac pe un acoperiș. Pe 21 Decembrie cu strada Paris a căzut o schelă, pe Pasteur 34 un acoperiș a fost luat de vânt, Pe cantonului atîrnă fire, pe strada Moților cu Coșbuc a căzut tabla de pe un acoperiș și mai avem de centalizat pagube”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Acestea sunt pagubele preliminare, fiind zeci sau sute de alte cazuri în care pompierii au intervenit fără a fi vorba despre pagube insemnate.

DIN JUDEȚ

În comuna Florești, multe blocuri au rămas fără energie electrică în urma vijeliei, iar pompele de apă fără alimentare, astfel că ar putea apărea o problemă în următoarele ore. Acoperișul unui bloc a fost smuls.

Două blocuri din comuna Baciu  au rămas fără acoperiș.

Acoperișul unui spital din Huedin a fost smuls.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (18:30), din cauza vremii nefavorabile, reprezentată de ploi, descărcări electrice, furtuni şi vânt puternic, mai multe drumuri naţionale care tranzitează partea de vest a ţării sunt în prezent blocate, astfel:

– DN1, localitatea Ciucea, judeţul Cluj.

Recomandăm astfel conducătorilor auto ca, pe timpul ploii, fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

De asemenea, îi sfătuim pe şoferi să-şi păstreze calmul la volan, să circule cu atenţie deosebit de sporită şi să adopte permanent o conduită preventivă, pentru a putea evita producerea oricărui eveniment rutier.

FOTO: Attila Szatmary, Emil Boc/Facebook, INFO TRAFIC Jud Cluj