Facultatea de Teologie OrtodoxăDe sărbătoarea Sfântului Nicolae , 6 decembrie 2013, Episcopul Mirelor Lichiei, a inaugurat noul sediu al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca de pe strada Coastei, unde a avut loc slujba de sfințire a paraclisului facultății , urmată de Sfânta Liturghie și  ceremonia de inaugurare a noului edificiu continuată de un moment festiv în Aula Magna.

La această mare sărbătoare, alături de  IPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, au participat IPS TEOFAN, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS LAURENȚIU, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului, IPS IRINEU, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, PS PETRONIU, Episcopul Sălajului, PS VARLAAM PLOIEȘTEANUL, Episcop Vicar Patriarhal, PS VASILE SOMEȘANUL, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujuluiși PS IUSTIN SIGHETEANUL, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Au luat parte la momentul festiv și preoți, tineri teologi, profesori de la cele două instituții de învățământ teologic ortodox din municipiu, precum și autorități locale, județene și centrale. Manifestările organizate de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca s-au încheiat vineri seara cu un moment artistic organizat în Aula Magna. Au urcat pe scenă Grupul Icoane al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și Corala Psalmodia Transylvanica.

Construcţia noului sediu a fost iniţiată în anul 2011, la propunerea facultăţii de Teologie Ortodxă şi cu sprijinul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Noul sediu fiind un edificiu consacrat exclusiv spaţiului de învăţământ, însemnând 7 nivele, cuprinde: o „aulă magna”, două aule mari, un amfiteatru de muzică, 14 săli de seminar/laboratoare, o capelă, o bibliotecă, 20 birouri pentru profesori, depozit pentru materialele specializării „Artă Sacră” .