Zi tristă pentru Mihai, un elev în vârstă de 13 ani ieşit, în seara de duminică 20 martie, la plimbare, în zona blocului împreună cu un coleg, în zona complexului comercial „Minerva” din Mănăştur! Prietenul său a avut proasta inspiraţie să facă o glumă la adresa unui tânăr consumator de “substanţe” din zonă, iar răzbunarea acestuia s-a răsfrânt asupra lui Mihai: l-a imobilizat, împreună cu un alt băiat şi a început să-i care, cu nemiluita, pumni, scrie Gazeta de Cluj.ro

Mihai, un adolescent în vârstă de 13 ani, elev la o şcoală din cartierul Mănăştur, păşeşte alături de tatăl său Vasile în incinta I.M.L. Cluj. „Cu o seară în urmă, după ce şi-a făcut temele, Mihai a ieşit un pic afară, prin jurul blocului ca să se relaxeze. Era însoţit de doi colegi de şcoală, dar după câteva zeci de minute am aflat că băiatul meu a fost bătut de doi golani din cartier”, începe, întunecându-se la faţă tatăl băiatului. Intervine în discuţie şi tânărul, relatând pe îndelete incidentul al cărei victimă a fost: “Ne-am plimbat pe lângă Şcoala “Ion Creangă”, unde unul dintre prieteni i-a strigat, în glumă, unui băiat în vârstă de 18 ani din cartier care obişnuieşte să consume droguri, „Kaspar – Kaka”. Apoi, după ce a mai stat cu noi, prietenul meu a plecat, lăsându-mă cu celălalt coleg. Am rămas împreună, însă la scurt timp ne-am trezit că Kaspar şi Lucian apar ca din pământ şi tăbărăsc peste mine. În secunda următoare, speriat, prietenul meu a reuşit să fugă”. Copilul arată mai departe că Lucian l-a imobilizat, după care Kaspar l-a luat la pumni şi palme… Apoi, sătui să-l tot lovească, l-au lăsat pe Mihai, plin de sânge şi aproape leşinat şi duşi au fost. Între timp, a apărut un prieten de-al lui Mihai care l-a dus pe spate până la o ţâşnitoare, unde l-a spălat. Apoi Mihai, revenindu-şi puţin, a intrat într-un magazin din apropiere, iar vânzătoarea i-a oferit nişte şerveţele. În fine, cu chiu cu vai, Mihai a ajuns acasă unde se afla doar mătuşa lui… Aceasta l-a anunţat rapid pe tatăl său, care s-a întors degrabă acasă. “Sunt îngrozit ce s-a putut întâmpla, chiar în apropierea blocului  – şi mă întreb cum e cu siguranţa noastră şi a copiilor noştri. Eu sunt de meserie agent de pază, practicant de arte marţiale şi mă întreb cum ar fi să-mi fac singur dreptate, prin cartier. Ar ieşi urât de tot. De aceea, am venit la I.M.L. să încerc – în prima fază – să aplanez situaţia, să scot un certificat, să mă adresez poliţiei şi să aştept ca autorităţile să-şi facă treaba, fiindcă vreau să evit, pe viitor, repetarea unei asemenea situaţii”… Revine, cu timiditate băiatul, înainte să intre în cabinetul de consultaţii: “A, să nu uit… M-au ameninţat că voi ajunge în aparate dacă spun cuiva cine m-a bătut”. Apoi păşeşte, cu încredere, în cabinet. Se întoarce după câteva minute cu un certificat medico-legal în care i se recomandă 8 zile de îngrijiri medicale.

La nivelul Secţiei 4 Poliţie a fost depusă o plângere prin care se reclamă faptul că un minor de 13 ani din cluj-Napoca a fost agresat de alţi doi tineri. În cauză se efectuaează verificări, sub aspectul infracţiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută de Codul penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Cluj, Carmen Jucan.

Foto: Gazeta de Cluj.ro

mihai bob