Ziarul Transilvan

CTP CLUJ: Linia 8 va fi deservită de troleibuze

Data: 21/11/2022
Categoria:
Autor: Ochiul Clujean
Distribuie mai departe

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA anunță publicul calator asupra faptului ca incepand cu data de 05.12.2022, linia 8 (Piata Mihai Viteazul – Aeroport) va fi deservita de troleibuze. Mentionam faptul ca municipiul Cluj-Napoca este singurul oras din Romania in care transportul public cu tractiune electrica nu s-a diminuat dupa anul 1990, desi in alte orase aceste retelele de transport electric cu troleibuze sau tramvaie au fost desfiintat partial sau in intregime.  Mijloacele de transport public cu tractiune electrica parcurg cele mai solicitate si aglomerate trasee din oras. 

Va informam faptul ca la finalul anului 2020, in municipiul Cluj-Napoca au fost infiintate trei linii noi de transport cu troleibuzul: linia 2: Str. Izlazului – P-ta Garii,  linia 10: Str. Unirii – B-dul Muncii, linia 14: Str. Bucium – B-dul Muncii, iar pe linia 23 P-ța Mihai Viteazul  - B-dul Muncii,  autobuzele au fost inlocuite cu troleibuze.

Conform unei analize, in anul 2021, utilizarea mijloacelor de transport complet ecologice precum tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul electric, a insemnat o  atmosfera  mai curata cu 7374 tone de noxe (CO2, CO, NOₓ, CH₄, PM 2,5 si PM 10) si alte substante. Evitarea emiterii in atmosfera a unei cantitati atat de mari de noxe demonstreaza contribuția importanta pe care o are transportul ecologic in vederea îmbunătățirii calității aerului din municipiu.

Astfel, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA pun la dispoziția clujenilor cea mai ecologică flotă de transport în comun din țara. 

Prin extinderea liniilor noi de troleibuz se contribuie la dezvoltarea transportului electric in concordanta cu programul de reducere a poluarii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA *

stiri & ziare online
 Copyright © 2017 OchiulClujean.ro. Toate drepturile rezervate.
chevron-down