Compartimentul ATI, care deserveşte Secţia Clinică Chirurgie Generală II şi Secţia Chirurgie Vasculară, a trecut, în ultimul an, printr-un amplu proces de modernizare, fiind reabilitat şi dotat din veniturile proprii ale spitalului şi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”.

Secţiile şi compartimentele de anestezie şi terapie intensivă (ATI) asigură, prin mijloace farmacologice și tehnice specifice, pe de-o parte, condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri diagnostic sau terapeutice, iar, pe de altă parte, suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor şi al leziunilor de organ. Astfel, pacienţii de terapie intensivă necesită îngrijiri speciale și monitorizare continuă.

Inaugurat astăzi, Compartimentul ATI Chirurgie Generală II dispune de condiţii optime pentru îngrijirea pacientului critic: nouă paturi moderne de terapie intensivă, cu posibilitate de mobilizare a bolnavului, monitorizare invazivă complexă, staţie centrală de monitorizare, instalaţie de aer laminar cu ventilaţie antibacteriană, lămpi cu lumină ultravioletă pentru sterilizarea mediului şi prevenirea infecţiilor nosocomiale.

Structura nouă pentru unitatea de transfuzie sanguină din cadrul Compartimentului ATI, precum şi sistemele portabile, cu posibilitate de dezinfecţie, pentru depozitarea materialelor sanitare pun la îndemâna echipei medicale întreg suportul necesar pentru a oferi pacienţilor cea mai bună asistenţă medicală.