Un grup de muncitori vietnamezi care lucrează la Cluj ar fi furat un caine de rasă comună din curtea Castelului Rakoczi Banffy din comuna Gilău pe care l-au dus acasa si l-au mancat.

Mai mulți muncitori vietnamezi, stabiliți în localitatea clujeană Gilău, sunt acuzați că ar fi furat un câine pe care mai apoi l-ar fi tranșat și mâncat, informează ziarulclujean.ro.

La sfârșitul săptămânii trecute, câinele unui paznic de la Castelul Rakoczi Banffy din Gilău a dispărut. Cățelul era legat în curtea castelului, iar proprietarul a găsit urme de sânge care duceau spre halele în care sunt cazați vietnamezii. Potrivit sursei citate, o parte din câinele omorât a fost găsit în frigiderul vietnamezilor.

”La data de 22 februarie, în jurul orei 08:40, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Florești au fost sesizați prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras și probabil ucis un câine de rasă comună care se afla în curtea Castelului Rakoczi Banffy din comuna Gilău.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au demarat cercetările pentru stabilirea exactă a stării de fapt, identificarea autorilor și luarea măsurilor legale.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și uciderea animalelor cu intenție fără drept. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, iar vietnamezii vor fi aduşi pentru audieri.

Audierile se vor întinde pe mai multe zile, având în vedere că muncitorii vietnamezi vor avea nevoie de translator pentru că nu vorbesc nici limba română, nici limba engleză”, precizează Poliția Cluj.

FOTO: VOCEA CLUJULUI.RO