Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au  acţionat pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră  în rândul participanţilor la traficul rutier şi prevenirea accidentelor rutiere.

La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză dar şi al celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv neacordarea de prioritate vehiculelor sau pietonilor dar şi pe fondul abaterilor comise de către pietoni.

Activităţile desfăşurate au condus la aplicarea a 60 de sancţiuni contravenţionale, 30 dintre acestea pentru încălcări ale regimului legal de viteză, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată 6 permise de conducere şi au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare.

 

Acţiune a poliţiştilor rutieri, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, al echipării vehiculelor cu anvelope de iarnă dar şi pentru creşterea gradului de disciplină rutierî în rândul participanţilor la traficul rutier.

La data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat în municipiul Cluj-Napoca o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, de verificare a echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă dar şi pentru impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier.

Activităţile desfăşurate au condus la constatarea unei infracţiuni la regimul rutier şi la aplicarea a 51 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea 38 au fost aplicate pneru depăşirea limitei legale de viteză iar 13 pentru alte diferite abateri de la legislaţia  în vigoare. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată 2 permise de conducere.

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii şi cei din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul încălcării regimului legal de viteză dar şi pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul participanţilor la traficul rutier.

În perioada 12 – 13 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii şi cei din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul încălcării regimului legal de viteză dar şi pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul participanţilor la traficul rutier.

Au fost desfăşurate activităţi pe pe D.N. 15 E60 pe raza localităților Campia Turzii și Luna, judeţul Cluj.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, 32 dintre acestea pentru încălcări ale regimului legal de viteză, alte 17 sancţiuni fiind aplicate celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, respectiv pietoni, biciclişti, etc. Încălcările legislaţiei în vigoare au condus la constatarea unei infracţiuni la regimul rutier, la suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă determinată în 3 cazuri şi a fost retras şi 1 certificat de înmatriculare.

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej şi cei din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier.

La data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej şi cei din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier.

Acţiunea a vizat nerespectarea regimului legal de viteză, depăşirile neregulamentare, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe dar şi neacordarea de prioritate pietonilor sau abaterile săvârşite de pietoni. Acțiunea s-a desfășurat pe raza municipiului Dej, precum și pe D.N. 1 C și D.N. 17.

Activităţile desfăşurate au condus la aplicarea a 37 de sancţiuni contravenţionale, 19 dintre acestea pentru depăşirea limitei legale de viteză, 7 au fost aplicate pietonilor pentru încălcarea obigaţiei ce le revin acestora privind circulaţia pe drumurile publice, 3 pentru depăşiri neregulamentare, alte 8 fiind aplicate pentru alte abateri de la legislaţia rutieră în vigoare. De asemenea au fost constatate în flagrant, 2 infracţiuni la regimul rutier, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată 5 permise de conducere, 3 pentru depăşiri neregulamentare, unul pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 1 pentru neacordare de prioritate. A fost reţinut şi 1 certificat de înmatriculare.

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ghrela şi  cei din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi impunerea unui climat de disciplină rutieră  în rândul participanţilor la traficul rutier.

În perioada 11-13 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul poliţiei municipiului Gherla  şi cei din cadrul Secţiei 7 Poliţiei Rurală Ghrela au desfăşurat acţiuni de prevenire a accidenteilor rutiere dar şi de asigurare şi menţinere a unui climat de siguranţă publică.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 155 de persoane şi au fost verificate 126 de autovehicule. Pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, 59 dintre acestea pentru încălcări ale legislaţiei rutiere conform OUG 195/2002, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată 9 permise de conducere şi a fost reţinut 1 certificat de înmatriculare. Au mai fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice conform Legii 61/1991 Republicată.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook