Conform IPJ Cluj La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Reghin, judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism prin Piaţa Lucian Blaga din municipiul Cluj-Napoca, fiind sub influența alcoolului.

Cel aflat la volan emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie alcoolică de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

De asemenea, tânărul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

*****

 

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Jucu, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 161 din localitatea Bonţida, având dreptul de a conduce suspendat. 

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul era proprietatea unui bărbat de 39 de ani, din comuna Jucu, care i-ar fi încredințat autoturismul tânărului spre a-l conduce, cunoscând faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea uui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, respectiv încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

 

*****

 

La data de 9 noiembrie a.c., în jurul orei 04.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj- Napoca – Biroul Rutier au depistat un bărbat de 34 de ani, din Cluj- Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Primăverii, fiind sub influența alcoolului.

 

Cel aflat la volan emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie alcoolică de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

*****

 

La data de 9 noiembrie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au depistat un bărbat de 28 de ani, din comuna Chinteni, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Deuşu, judeţul Cluj, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

*****

 

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, Secția 4 Poliție Rurală, au depistat un tânăr de 31 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 151C, pe raza localității Tritenii de Sus, având o alcoolemie de peste 0,70 mg/l alcool în aerul expirat.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea

unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 

****

 

La data de 9 noiembrie a.c., în jurul orei  23:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Gherla-Biroul de Ordine Publică au oprit pentru control o femeie în vârstă de 62 de ani, din Gherla, care conducea un autovehicul pe DC 172A, prin localitatea Băița.

 

La solicitarea organelor de poliție, femeia a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, cât și recoltării probelor biologice, pentru a se stabili dacă se afla sau nu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.