Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri clujeni acționează în continuare, activitățile întreprinse vizând prevenirea evenimentelor rutiere prin prezența în trafic și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele de circulație.

Potrivit IPJ Cluj Astăzi, 6 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj, cu sprijinul Serviciilor Rutiere Sălaj, Bihor, Mureș, Alba, Bistrița-Năsăud și Maramureș au desfășurat o acțiune cu forțe mărite în întregul județ, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, dar și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor negative în trafic.

Astfel, în urma acțiunilor din teren întreprinse în intervalul orar 08.00 – 14.00,  au fost aplicate 572 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost reținute 60 de permise de conducere, 35 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

 

Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto:

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– În caz de trafic aglomerat, adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere.

– Acordaţi un plus de atenţie vitezei cu care rulaţi în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, pentru a putea, în orice moment, manevra şi opri în siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

 – Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!