Ziarul Transilvan

CJ Cluj: Lucrările pentru creșterea siguranței pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie continuă în ritm susținut

Data: 25/11/2023
Categoria:
Autor: Ochiul Clujean
Distribuie mai departe

Lucrările derulate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care vizează creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” avansează în ritm alert.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Prin intermediul acestei investiții din fonduri europene ne dorim să creștem siguranța și calitatea infrastructurii medicale, astfel încât aceasta să poată răspunde cu succes tuturor provocărilor. Domeniul sanitar este o prioritate a forului administrativ județean!”

Stadiul fizic al lucrărilor efectuate la Spitalul de Pneumoftiziologie, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, este de 85%. Printre cele mai recente operațiuni finalizate, majoritatea la nivelul pavilionului 1, se numără noi instalații de distribuție a energiei electrice, de iluminat și iluminat de siguranță, de compensare a puterii reactive și protecție împotriva șocurilor, precum și alimentarea de rezervă cu energie electrică.

De asemenea, a fost instalat un nou sistem de apelare medicală în saloanele de cazare, toalete, camerele ATI și în posturile personalului medical destinate monitorizării pacienților, a fost amenajată platforma de susținere pentru grupul electrogen și a fost instalat acest echipament.

În valoare de peste 11,2 milioane de lei, proiectul european câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA *

stiri & ziare online
 Copyright © 2017 OchiulClujean.ro. Toate drepturile rezervate.
chevron-down