Atunci când instalezi izolația într-un perete interior, existent, ori într-un pod, este posibil să fi ales un produs cu umplutură liberă – izolația din celuloză sau cea din fibră de lemn sunt două dintre cele mai populare astfel de opțiuni de izolații suflate. Foarte adesea, în poduri, mansarde ori pereți interiori, izolarea prin suflare a celulozei ori a fibrei de lemn este de departe cea mai practică și mai rentabilă metodă.

Ce este izolația din lemn, prin suflare?

Izolația din celuloză reciclată ori fibră de lemn este un tip de produs pe bază de lemn sau hârtie. Este suflată mecanic în sau pe spațiile goale din partea structurală a unei case pentru a încetini transmiterea căldurii sau a frigului.

De ce este tot mai populară?

Izolația din celuloză/fibră de lemn este groasă, densă și aglomerată, cu o consistență asemănătoare cu cea a pufului. Principala valoare a acestei forme și dimensiuni este că izolația poate încăpea în zone închise (cum ar fi pereții) și se poate conforma în jurul obstacolelor, cum ar fi firele și conductele (care se găsesc atât în pereți, cât și în poduri).

Dar izolațiile celulozice comerciale sunt, în general, derivate din lemn și, mai exact, din hârtie: ziare reciclate, carton, hârtie de birou și alte deșeuri comune de hârtie. Din acest motiv, izolația din celuloză este considerată un produs ecologic pentru casă. Cele din fibră de lemn pot să fie reciclate, reutilizate sau compostate.

Avantajele acestor materiale?

Există o serie de avantaje ale utilizării izolației din celuloză/fibre de lemn față de alte tipuri de izolație:

  • Izolația suflate (de acest tip) pot să se așeze în jurul și să se adapteze la majoritatea obstacolelor din pereți și poduri.
  • Analizând valoarea R, grosimea necesară, durata de viața și costurile reduse cu manopera, o fac opțiunea preferată de tot mai mulți români
  • Când pereții sunt deja terminați, suflarea izolației din celuloză / fibre de lemn este una dintre puținele modalități de a adăuga izolație.
  • Această izolație din celuloză rezistă rezonabil de bine la insecte și paraziți, deoarece este tratată cu borat.

Ai 30 de ani garanție pentru celuloza/fibra de lemn și manoperă la Izolații Naturale. Bucură-te de veri mai răcoroase și ierni mai prietenoase!

Tot mai mulți români se îndreaptă spre această opțiune. Iată de ce!

Economii de până la 40% la energie

– Se aplică automat, grație sistemelor moderne de pompare mecanică uscată

– Nu există pierderi de material

– Stopează formarea punților termice: pomparea garantează umplerea oricăror spații, orificii sau fisuri, altfel imposibil de izolat cu vata minerală

– Garantează o izolație termică de top: 0.038 W/mK față de 0,044 W/mK la vată

– Are o rezistență la foc clasa B – S1; d0, altfel spus, oprește flăcările mult mai bine decât vata minerală

– Împiedică mucegaiul și sporii de ciuperci – prin tratarea celulozei cu săruri de bor acestea sunt distruse

– Sărurile de bor sunt de patru ori mai sănătoase chiar decât sarea de bucătărie (nu este dăunătoare pentru organismul uman)

– Oferă o izolație fonică de patru ori mai bună decât a vatei

– Promite o izolație pe timp de vară de trei  ori mai performantă decât a vatei

– Nu este iritantă pentru oameni

– Nu conține formaldehidă sau alți compuși chimici periculoși

– Izolarea se execută într-un timp scurt: o mansardă se izolează într-o singură zi, curat, fără deșeuri, fără pierderi de material

– În 4-5 ani se recuperează întreaga investiție

Cere acum consultanță gratuită prin specialiștii Izolații Naturale și află totul despre izolarea cu fibre de lemn ori celuloză reciclată.

sursa foto: STEICO / Izolatiinaturale.ro