În urma efectuării unor percheziţii, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au recuperat mai multe bunuri susceptibile a proveni din săvârşirea unor infracţiuni de furt calificat.

La data de 11 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Poliţia municipiului Cluj-Napoca, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic – au efectuat 4 percheziţii la domiciliile unor persoane din municipiul Cluj-Napoca.

În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au identificat cinci persoane bănuite de comiterea unor furturi pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost identificate bunuri în privinţa cărora există suspiciunea că ar proveni din săvârşirea infracţiunilor (aparatură electronică, ceasuri şi telefoane mobile), precum şi instrumente care ar fi fost folosite înactivităţi ilicite.

Până în prezent, faţă de patru persoane a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale pentru furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.