La data de 25 martie a.c., în jurul orei 09:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunală Gârbău, judeţul Sălaj,politia au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în cursul nopţii de 24 spre 25 martie a.c., persoane necunoscute au sustras un autovehicul de teren din localitatea Popteleac, judeţul Sălaj.

În urma activităţilor specifice de verificare desfăşurate pe raza judeţului, poliţiştii clujeni au identificat autovehiculul sustras în localitatea Oşorhel, abandonat lângă un cap de pod, prezentând urme de avarii.

Totodată, poliţiştii au extins cercetările, identificând un bărbat de 27 de ani din localitatea Dej, bănuit de sustragerea autovehiculului.

În fapt, în cursul nopţii de 24/25.03.2014, profitând de faptul că proprietarul autovehiculului a lăsat cheile în contact, bărbatul ar fi sustras autovehiculul în cauză.

Poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul a condus autovehiculul în condiţiile în care acesta nu posedă permis de conducere, iar autovehiculul este neînmatriculat, potrivit IPJ CLUJ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,furt calificat”, ,,conducere auto fără permis pe drumurile publice” şi ,,conducere auto neînmatriculat”, fapte prevăzute de Codul Penal.