Polițiștii clujeni au reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de furturi din bancomate. Pe raza municipiului Cluj-Napoca, ar fi încercat să sustragă bani din 7 bancomate.

La data de 15 octombrie a.c., în urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de investigații criminale, a fost identificat un bărbat bănuit de săvârșirea unor furturi din bancomate.

Bărbatul de 26 de ani, din județul Caraș Severin, este cercetat de către polițiștii clujeni pentru săvârșirea a 7 tentative de furturi din bancomate de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

La data de 24 septembrie a.c., acesta ar fi încercat sustragerea unor sume de bani din 7 bancomate, prin aplicarea unor dispozitive confecționate artizanal în interiorul fantei de eliberare a banilor. Astfel, la efectuarea tranzacției, bancnotele eliberate ar fi rămas blocate în interior, ATM-ul fiind scos din uz.

De asemenea, în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că cel în cauză ar fi fost implicat în peste 50 de fapte de retrageri frauduloase de numerar din ATM-uri de pe raza județelor Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Arad și Bihor.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat urmează a fi stabilită.

Bărbatul a fost identificat pe raza județului Caraș Severin, polițiștii clujeni, însoțiți de criminaliști și luptători S.A.S, efectuând o percheziție la domiciliul acestuia.

Acesta a fost escortat la Cluj-Napoca, unde a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Pentru documentarea activității infracționale a bărbatului, polițiștii clujeni au fost sprijiniți de polițiști din Caraș Severin, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale.