În acest sfârşit de săptămână, poliţştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 7 Poliţie Cluj-Napoca,  împreună cu poliţşti locali, au acţionat în târgul de vechituri pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi ilicite.

Activitatea poliţiştilor a avut ca şi scop combaterea comerţului cu bunuri provenite din activităţi infracţionale. Totodată, prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, descurajarea actelor de dezordine publică şi depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii au fost aspecte vizate de către poliţşti.

În cadrul acţiunii peste 50 de persoane au fost legitimate, iar 38 de comercianţi ambulanţi şi 6 societăţi comerciale au fost verificate.

De asemenea, pentru fluidizarea traficului, precum şi pentru respectarea normelor rutiere, poliţiştii au fost prezenţi pe arterele principale din zonă. A fost reţinut un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

S-au aplicat sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordininea şi linştea publică, a Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, precum şi a O.U.G. 97/2005 privind regimul domicilierii.

Foto:Arhiva