Polițiștii sălăjeni au intervenit la acest sfârșit de săptămână, la peste 51 de evenimente, majoritatea sesizate prin apelul de urgență 112. Au aplicat peste 500 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate,  au constatat 20 de infracțiuni.

În perioada 19-21 ianuarie a.c., polițiștii sălăjeni au acționat, la nivel județean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate trei acțiuni și s-a intervenit la 51 de evenimente, dintre care 41 au fost sesizate prin apelul de urgență 112.

În urma activităților, au fost constatate 20 de infracţiuni, din care două la regimul circulației rutiere, 10 contra patrimoniului, iar diferența au constituit alte fapte.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 531 de sancţiuni contravenţionale, din care 446 au fost la regimul circulației rutiere, 72 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, o sancțiune pentru lipsa anvelopelor de iarnă, iar 12 au constituit alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 107.835 lei.

În perioada de referință, polițiștii au reținut 13 permise de conducere(cinci pntru viteză, unul pentru alcool, diferența pentru alte abateri) și au retras cinci certificate de înmatriculare.

Exemple:

-Polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control duminică, 21 ianuarie a.c., la ora 19:50, un bărbat de 52 de ani, din comuna Crasna, care conducea autoturismul pe Drumul Județean 191C, prin localitatea de domiciliu. Testarea cu alcooltestul a relevant o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost transportat la spital pentru recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336 Cod Penal.

 

-Un bărbat din comuna Gîrbou a sesizat Poliția, duminică, 21 ianuarie a.c., la ora 19.20, despre fapul că un  minor din localitate, de 16 ani, i-a distrus poarta de acces.

S-a întocmit dosar penal pentru distrugere.