Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Luna de Sus către Gilău, județul Cluj, a avut loc o coliziune între un autoturism și un autocamion. În urma impactului, trei persoane din autoturism au rămas încarcerate, fiind efectuate manevre pentru extragerea lor și acordarea de îngrijiri medicale.

Traficul se desfășoară dirijat, deviat prin interiorul localității Luna de Sus.

UPDATE

Potrivit ISU Cluj Intervenție complexă pentru descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență în urma unui grav accident auto

Trei autospeciale cu echipamente de descarcerare, două echipaje SMURD și unul SAJ au fost dislocate între localitățile Florești și Gilău pentru a gestiona o situație de urgență în urma unui accident rutier produs în jurul orei 17.40.
Pompierii au găsit la fața locului un autocamion și un autoturism avariate, iar în cel din urmă se aflau trei persoane încarcerate, dintre care o femeie nu prezenta semne vitale.
Au fost utilizate sculele hidraulice și echipamentele speciale pentru a asigura accesul salvatorilor la victime și pentru evacuarea a două dintre acestea fără agravarea leziunilor suferite.
În momentul evaluării celor două femei scoase din autoturismul contorsionat acestea prezentau multiple traumatisme și o stare generală gravă.
Au mai fost consultați doi bărbați implicați în eveniment, dintre care unul a fost transportat la spital cu traumatisme ușoare.

UPDATE

Potrivit IPJ Cluj Conducătorul unui camion, un bărbat de 49 de ani, din comuna Poieni, a pătruns pe DN1 E60 de pe un drum alăturat, cu intenția de a vira stânga înspre Cluj-Napoca, intrând în coliziune cu un autoturism care circula pe DN1 E60, din direcția Cluj-Napoca spre Gilău.
În urma impactului a rezultat decesului unei persoane și rănirea altor trei.

Conducătorul camionului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

La volanul autoturismului se afla un tanar de 27 de ani din comuna Aschileu.
Femeia decedată: 78 de ani, din comuna Gilău
Celelalte 2 femei transportate la spital sunt de 21, respectiv 40 de ani.