Astăzi, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj a avut loc o conferință  de presă susținută de Inspectorul șef al ISU Cluj, domnul general de brigadă Ion Moldovan.

Luni, 17 decembrie a.c. urmează să recepționăm trei ambulanțe SMURD tip B2 pentru echipajele de prim-ajutor, în cadrul aceluiași proiect, care vor ajunge la subunitățile din Cluj-Napoca, Turda și Huedin. Este îmbucurător faptul că în cadrul aceluiași proiect Serviciul de Ambulanță Județean Cluj primește 12 ambulanțe noi, unde, de asemenea, exista o nevoie foarte mare pentru acestea. Ne punem speranța ca prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare POIM să fie reînnoit tot parcul auto al unității până în 2020 .

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook

De asemenea, este foarte important pentru misiunile care le avem de îndeplinit faptul că urmează să primim la începutul anului 2019, prin sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, o ambulanță de terapie intensivă SMURD de tip C1 și avem asigurări că vom primi din partea Primăriei comunei Florești o ambulanță nouă pentru echipajul de prim ajutor SMURD din localitate.

Timpul mediu de reacție, pentru echipajele noastre, s-a menținut la 12 minute pentru ambulanțe și 14 minute pentru autospecialele de stins incendii/descarcerare, însă suntem nemulțumiți de acoperirea care există în zona comunelor Vultureni și Panticeu. Drept pentru care suntem în discuții avansate cu autoritățile locale din comuna Chinteni, pentru a operaționaliza un punct de lucru la ieșirea din localitate înspre Vultureni. Astfel, se va reduce timpul de răspuns cu ceea ce însemnă distanța parcursă de autospeciale din municipiul Cluj-Napoca până la ieșirea din localitatea Chinteni. După calculele și măsurătorile noastre, însemnă 14 minute scăzute din circa 30 de minute necesare pentru a ajunge autospecialele de intervenție la acele comunități.

De asemenea, am primit sprijinul și am găsit deschidere din partea autorităților locale din municipiul Gherla pentru a deschide acolo o stație SMURD.  Acest lucru însemnă că vom putea răspunde mai repede accidentelor ce au loc pe centura ocolitoare a localității sau în comunitățile din apropiere, unde intervin acum forțele din Detașamentul de Pompieri Dej.

Nu în ultimul rând, vrem să vă spunem că noile spații amenajate prin proiectul Consiliului Județean pentru dispeceratul comun ISU-SAJ, oferă condiții propice dispecerilor responsabili pentru gestionarea urgențelor medicale și celor din sfera situațiilor de urgență. Dispeceratul integrat funcționează în aceste spații de mai bine de un an și rezultatele condițiilor oferite dispecerilor încep să se simtă în activitatea acestora.